Η ιστορία του Άη Βασίλη

Posted by cardsmarketing - October 26th, 2009

Ο Άγιος Βασίλης που βλέπουμε συχνά στις διάφορες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ευχετήριες κάρτες ξεκίνησε από ένα πραγματικό πρόσωπο. Δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τον Μέγα Βασίλειο της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Το πρόσωπο που ενέπνευσε τους Δυτικούς και ιδιαίτερα τους Αμερικάνους που μετέτρεψαν τον Άη Βασίλη (Santa Claus) σε σταρ του marketing, ήταν ο Saint Nicholas (Άγιος Νικόλαος) ο οποίος έζησε τον 4 μ.χ. αιώνα. Η εικόνα που γνωρίζουμε σήμερα για τον Άη Βασίλη (Santa Claus) μαζί με τα υπόλοιπα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως το έλκηθρο, οι ιπτάμενοι τάρανδοι και η συνήθειά του να εισβάλει στα σπίτια μας από τις… καμινάδες, έχουν προέλθει από δύο εκδοτικά γεγονότα του 19ο αιώνα αλλά και μια διαφημιστική καμπάνια του 20ου αιώνα.

Το 1822 ο Clement Moore έγραψε την ιστορία “The Night Before Christmas” για τα παιδιά του. Στη συνέχεια κατάφερε να τη δημοσιεύσει σε μια εφημερίδα και αργότερα σε λαϊκά περιοδικά, με αποτέλεσμα αυτή η ιστορία να γίνει πολύδημοφιλής Τέλος το 1838 εκδόθηκε και σε βιβλίο. Αν διαβάσει κανείς αυτή την ιστορία θα δεί ότι εκεί αναφέρονται οι τάρανδοι, το έλκηθρο, ο σάκος με τα δώρα αλλά και η κάθοδος από την καμινάδα…
Η ιστορία είχε γίνει πασίγνωστη στην Αμερική τη δεκαετία του 1930 και άρχισε να ταξιδεύει και στην Ευρώπη. Μετά από 30 περίπου χρόνια, από το 1863 έως το 1886 ένα γνωστό περιοδικό στις Η.Π.Α. κυκλοφόρησε με μια σειρά από χαρακτικά τουThomas Nast, ΄στα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το εργαστήριο που κατασκεύαζε ο Αη Βασίλης τα παιχνίδια, η ανάγνωση επιστολών που είχαν στείλει στον Αη Βασίλη τα παιδιά με τις επιθυμίες τους για τα δώρα που ήθελαν, ο έλεγχος από τον Αη Βασίλη, της λίστας με τα διάφορα δώρα κλπ.

Τέλος από το 1931 έως το 1964 η Coca-Cola χρησιμοποίησε στις διαφημιστικές της καμπάνιες την περίοδο των γιορτών ζωγραφιές του Haddon Sundblom, στις οποίες έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της η κόκκινη και λευκή στολή του Άη Βασίλη για να ταιριάζει με τα χρώματα της εταιρίας.
Σε αυτές τις διαφημίσεις ο Άη Βασίλης απέκτησε μερικά παραπάνω κιλά και σιγά σιγά μέσω από τη χρήση αυτής της εικόνας φτάσαμε στις μέρες μας να αναγνωρίζουμε όλοι τη φιγούρα που εμφανίζεται σε πολλές από τις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ευχετήριες κάρτες

Εκτύπωση Χριστουγενιάτικης Κάρτας

Μην ξεχνάτε τους παλιούς σας πελάτες

Posted by cardsmarketing - October 22nd, 2009

Ο καθημερινός αγώνας της επιχείρησής σας αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά και να δημιουργήσει πελάτες είναι μια πραγματικότητα
Προσέξτε όμως γιατί πάνω στη βιασύνη σας να δημιουργήσετε καινούργιους πελάτες, μπορεί να ξεχάσετε αυτούς που ήδη είναι πελάτες σας.
Τελικά αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να σας ξεχάσουν κι αυτοί…
Είναι γνωστό σε όλους από την εμπειρία αλλά και αποδεδειγμένο μέσα από έρευνες ότι το κόστος για τη διατήρηση ενός λογαριασμού (πελάτη), σε μια επιχείρηση είναι πολύ μικρότερο από αυτό που χρειάζεται να δαπανηθεί για να αποκτήσει έναν καινούργιο.
Χρησιμοποιήστε τις ευχετήριες κάρτες για να υπενθυμίσετε στους παλιούς πελάτες σας την εταιρία αλλά και τα προϊόντα σας, έτσι ώστε όταν χρειαστούν τις υπηρεσίες που προσφέρετε να είστε η πρώτη τους επιλογή.
Μην αφήσετε τους ανταγωνιστές να “κλέψουν” τους πελάτες που αγωνιστήκαμε να δημιουργήσετε ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα.

Εκτύπωση Χριστουγενιάτικων Καρτών

Γιατί ένα e-mail ή ένα sms, δεν θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα όπως μια χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Posted by cardsmarketing - October 18th, 2009

Σε μια εποχή που οι ευχές για τις γιορτές στέλνονται πια με e-mail ή ακόμα χειρότερα με sms δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι στέλνοντας μια απλή ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το παραδοσιακό ταχυδρομείο έχετε περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσετε το ενδιαφέρον του προσώπου το οποίο θα λάβει τις ευχές σας.
Μπορεί πριν από 10 ή 15 χρόνια το να στείλει κάποιος τις ευχές του για τα Χριστούγεννα και την καινούργια χρονιά μέσω e-mail να ήταν κάτι πράγματι πρωτοποριακό και να έκανε τη διαφορά αλλά οι καιροί άλλαξαν από τότε. Τα περισσότερα e-mail καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων χωρίς να διαβαστούν καν και οι ευχές που θέλετε να δώσετε στους ανθρώπους που σας ενδιαφέρει κινδυνεύουν να χαθούν ανάμεσα στα εκατοντάδεςe-mail με ευχές από ανταγωνιστές μέχρι πολιτικούς οι οποίοι στέλνουν χιλιάδες απρόσωπα e-mail με ευχές απλά για να τα στείλουν.
Την ίδια τύχη θα έχει και το sms με τις ευχές σας. Μαζικές αποστολές sms κατακλύζουν καθημερινά τους χρήστες κινητών και οι ευχές σας μπορεί να μην διαβαστούν ποτέ από το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Σήμερα αν θέλετε οι ευχές σας να είναι πραγματικά ξεχωριστές αλλά και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για εσάς και την επιχείρησή σας, δηλ. την προσοχή του πελάτη σας, επιβάλλεται να στείλετε μια παραδοσιακή ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα.
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι μια παραδοσιακή ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα θα προκαλέσει θετική εντύπωση σε όλους. Είναι προσωπική, προκαλεί την προσοχή και είναι κάτι που το εκτιμούν όλοι.

Εκτύπωση Χριστουγεννιάτικων Καρτών

Ευχετήριες κάρτες – εργαλείο marketing με πολλαπλή χρησιμότητα.

Posted by cardsmarketing - October 15th, 2009

Οι ευχετήριες κάρτες που έχουν προσωπικό χαρακτήρα μπορούν να πετύχουν δύο σημαντικούς στόχους: να δημιουργήσουν μελλοντικές αγορές και να εξασφαλίσουν συστάσεις.
Όσοι είναι ήδη πελάτες σας αποτελούν τους καλύτερους μελλοντικούς πελάτες σας. Αν η συνεργασία σας έγινε, για παράδειγμα, πριν 10 μήνες μπορεί να ξέχασαν την επιχείρησή σας και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μην συνεργαστείτε ξανά στο μέλλον. Στέλνοντας μια ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα θα δείξτε την εκτίμησή σας για την παλιότερη συνεργασία και ότι σας ενδιαφέρει να συνεργαστείτε ξανά στο μέλλον.
Οι πελάτες σας αποτελούν και την καλύτερη πηγή διαφήμισης με συστάσεις που μπορούν να κάνουν σε άλλους υποψήφιους πελάτες. Διατηρήστε με προσοχή αυτή την “ομάδα κρούσης” που μπορεί να διαφημίσει την επιχείρησή σας χωρίς επιπλέον κόστος. Όσο καλύτερη σχέση έχετε με όσους είναι ήδη πελάτες σας τόσο μεγαλύτερη θαείναι η διάθεσή τους να συστήσουν την επιχείρησή σας και τα προϊόντα σας σε κάποιον άλλο πιθανό πελάτη. Εκμεταλλευτείτε την περίοδο των γιορτών και κρατήστε επαφή μαζί τους στέλνοντας μια ευχετήρια χριστουγεννιάτικη κάρτα.


Δείγματα Χριστουγενιάτικων Καρτών

Η εικόνα της επιχείρησής μας, μέσα από μια χριστουγεννιάτικη κάρτα

Posted by cardsmarketing - October 11th, 2009

Όταν σκέφτεστε χριστουγεννιάτικες κάρτες τι ακριβώς σας έρχεται στο μυαλό;
Μπορεί να τις βλέπετε σαν ένα τρόπο για να εκφράσετε σε αυτούς που αγαπάτε ότι τους σκέφτεστε κατά την περίοδο των γιορτών. Αλλά αν είστε επαγγελματίας το να στείλετε χριστουγεννιάτικες κάρτες στους πελάτες και τους συνεργάτες σας είναι ένας υπέροχος τρόπο για να τους εκφράσετε πόσο σημαντικοί είναι για εσάς και την επιχείρησή σας, καθώς να εξασφαλίσετε ότι δεν θα σας ξεχάσουν.

Στέλνοντας χριστουγεννιάτικες κάρτες στους πελάτες σας θα τους εκφράσετε την εκτίμησή σας για τη συνεργασία και τη χαρά σας να τους εξυπηρετείτε. Μπορείτε ακόμα να στείλετε μαζί με την χριστουγεννιάτικηκάρτα σας και εκπτωτικά κουπόνια σαν δώρα για την περίοδο των γιορτών. Αυτό θα τους κάνει όχι μόνο να αισθανθούν ότι είναι πράγματι ξεχωριστοί αλλά θα τους δώσει την αφορμή να αγοράσουν και περισσότερα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Η χριστουγεννιάτικες κάρτες για την επιχείρησή σας θα πρέπει να είναι λίγο πιο επίσημες από αυτές που στέλνετε σε φίλους και συγγενείς, θα πρέπει να έχουν τυπωθεί αποκλειστικά για την εταιρία σας και να περιλαμβάνουν το λογότυπο της, τα διακριτικά χρώματα της καθώς επίσης και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες επικοινωνίας μαζί σας (διευθύνσεις, τηλέφωνα, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δ/νση εταιρικού site κλπ.). Αν βέβαια η φύση της επιχείρησής σας είναι τέτοια που μια πολύ επίσημα χριστουγεννιάτικη κάρτα μοιάζει “εκτός θέματος” μπορείτε απλά να επιλέξετε ένα θέμα το οποίο να είναι ευθυγραμμισμένο με την εικόνα της επιχείρησής σας. Το σημαντικό είναι οι χριστουγεννιάτικες κάρτες σας να ταιριάζουν με την εικόνα που θέλετε να προβάλετε για την επιχείρησή σας.

Δείγματα Χριστουγεννιάτικων Καρτών

Αν δεν προλάβατε τα Χριστούγεννα… υπάρχει και η Πρωτοχρονιά!!!

Posted by cardsmarketing - October 6th, 2009

Μερικοί από εμάς δεν καταφέρνουμε μέσα στην ένταση των τελευταίων ημερών πριν από τα Χριστούγεννα να οργανώσουμε την αποστολή ευχετήριων χριστουγεννιάτικων καρτών. Αναβάλουμε την αποστολή για αύριο και ύστερα για μεθαύριο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι πια είναι αργά για να οργανώσουμε την αποστολή μας και αυτή να παραδοθεί πριν τα Χριστούγεννα Αλλά δεν χάσαμε ολοκληρωτικά την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τους πελάτες μας αυτή τη γιορτινή περίοδο.

Μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα είναι πολύ πιο ήσυχα και προλαβαίνουμε να στείλουμε ευχές για την επερχόμενη πρωτοχρονιά Μάλιστα αρκετοί προτιμούν από την αρχή να στείλουν ευχές για την καινούργια χρονιά μια και με αυτό τον τρόπο αποφεύγουν να στείλουν χριστουγεννιάτικες ευχές σε άτομα που πιστεύουν σε διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα ή η κουλτούρα τους δεν περιλαμβάνει τη γιορτή των Χριστουγέννων Σε κάθε περίπτωση όμως όλοι γιορτάζουν τον ερχομό του καινούργιου χρόνου.

Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσετε την αυτή την ευκαιρία επικοινωνίας να πάει χαμένη. Επιπλέον θα έχετε το πλεονέκτημα ότι θα έχετε ήδη λάβει ευχετήριες κάρτες για τα Χριστούγεννα και θα οργανώσετε καλύτερα τη λίστα αποστολής μια και συνεργάτες και πρόσωπα που τυχών είχατε ξεχάσει θα τα θυμηθείτε από τις ευχές που θα σας στείλουν με τις κάρτες τους.

Κάρτες Χριστουγένων

Τα νέα της επιχείρησής σας, με μια χριστουγεννιάτικη κάρτα

Posted by cardsmarketing - October 1st, 2009

Σε μια ευχετήρια κάρτα δεν μπορούμε να ζητήσουμε φυσικά από τους πελάτες μας να κάνουν κάποια αγορά ή να διαφημίσουμε κάποιο καινούργιο προϊόν μας ή μια προσφορά σε κάποια υπηρεσία μας. Οι ευχετήριες κάρτες είναι αυτό ακριβώς, ένας τρόπος να ευχηθούμε στους πελάτες μας για την περίοδο των γιορτών και ακόμα ένας τρόπος για να τους εκφράσουμε την εκτίμησή μας. Παρ’ όλα αυτά ακόμα και οι ευχετήριες κάρτες μπορούν να γίνουν ένας τρόπος να ενημερώσουμε τους πελάτες μας για κάποιες εξελίξεις στην επιχείρησή μας.

Ας υποθέσουμε ότι λίγο καιρό πριν ξεκίνησε τη λειτουργία του το εταιρικό μας web site. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ενημερώσουμε γι’ αυτό το γεγονός τους πελάτες μας. Μπορεί κάποιοι να το γνωρίζουν αλλά σίγουρα οι περισσότεροι δεν έχουν ακόμα ενημερωθεί. Με τις ευχετήριες κάρτες μας μπορούμε να ενημερώσουμε χωρίς επιπλέον έξοδα όλο το πελατολόγιο μας γι’ αυτή την εξέλιξη. Αρκεί φυσικά το μήνυμα της ενημέρωσης να είναι διακριτικό και να μην είναι πιο έντονο από το βασικό μήνυμα της ευχετήριας κάρτας. που δεν είναι άλλο από τις ευχές για την περίοδο των γιορτών. Αντίστοιχα αν άλλαξαν κάποια από τα τηλέφωνα στην εταιρία μας ή αν τη χρονιά που πέρασε εγκαταστήσαμε αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 0800, θα πρέπει να ενημερώσουμε γι’ αυτή την αλλαγή τους πελάτες μας,τυπώνοντας απλά με λίγο πιο έντονους χαρακτήρες τα νέα τηλέφωνα ή χρησιμοποιώντας διακριτικά τη λέξη “νέο” με άλλο χρώμα μελάνι από ότι στο υπόλοιπο κείμενο.

Ας μην χάσουμε την ευκαιρία μαζί με τις ευχές μας να ενημερώσουμε τους πελάτες μας γι’ αυτές τις σημαντικές εξελίξεις χωρίς να επιβαρυνθούμε με επιπλέον έξοδα.

Κάρτεσ Χριστουγένων

Η άλλη όψη της… χριστουγεννιάτικης κάρτας

Posted by cardsmarketing - September 28th, 2009

Η χρήση που έχουν οι ευχετήριες κάρτες δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι για τη μετάδοση διαφόρων ευχών στους παραλήπτες τους. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, μέχρι σήμερα, αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για τη χρησιμοποίησή τους σαν εργαλείο marketing.

Τώρα πια ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό τους αποτελεί τον κυρίαρχο λόγο για τη χρήση τους σαν υλικό marketing. Οι ευχετήριες κάρτες είναι προσωπικές και εξασφαλίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσετε τη σχέση που επιθυμείτε με τους παραλήπτες τους. Γι’ αυτό το λόγο είναι πια ένα σημαντικό όπλοmarketing για τους επαγγελματίες που θέλουν να ξεχωρίζουν.

Κάρτες Χριστουγέννων

Οι ευχετήριες κάρτες χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν την αφοσίωση των πελατών και το ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας και τα προϊόντα σας. Επιπλέον οι ευχετήριες κάρτες είναι εύκολο να σχεδιαστούν και να τυπωθούν σε σχέση με άλλα προωθητικά έντυπα όπως ανακοινώσεις τύπου καιnewsletters. Με απλά αλλά εντυπωσιακά σχέδια μπορείτε να δημιουργήσετε την εντύπωση που θέλετε χωρίς να ξοδέψετε μεγάλα ποσά για σχεδιασμό και παραγωγή.

Στείλτε ευχετήριες χριστουγεννιάτικες κάρτες και δείξτε την εκτίμησή σας στους πελάτες σας

Posted by cardsmarketing - September 22nd, 2009

Μια πρόσφατη έρευνα κατέγραψε ότι στέλνοντας ευχετήριες κάρτες μπορείτε να αυξήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας για την επιχείρησή σας και τα προϊόντα σας. Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είπαν ότι στέλνοντας ευχετήριες κάρτες για να δείξετε την εκτίμησή σας για τη συνεργασία με ένα πελάτη, οι πελάτες αυτοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνεργαστούν ξανά μαζί σας. Σχεδόν το 75% είπαν ότι εκτίμησαν ιδιαίτερα αυτή τη χειρονομία και αισθάνθηκαν ότι η εταιρία πραγματικά νοιάζεται γι’ αυτούς.
Γι’ αυτό όταν μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη ευκαιρία όπως για παράδειγμα μετά την επόμενη αγορά του πελάτη σας ή την περίοδο των γιορτών μην παραλείψετε να εκφράσετε τηνεκτίμηση σας στέλνοντας μια ευχετήρια κάρτα.
Αν πάλι φοβάστε ότι η ευχετήρια κάρτα που θα στείλετε θα προστεθεί απλά στην αλληλογραφία του πελάτη σας και θα περάσει απαρατήρητη να θυμάστε ότι τα έντονα χρώματα μιας ευχετήριας κάρτας θα ξεχωρίσουν και θα κάνουν τη διαφορά αλλά επίσης ότι μόνο το 44% από όσους πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν λάβει ποτέ ευχετήρια κάρτα από εταιρίες που συνεργάζονται. Με άλλα λόγια η ευχετήρια κάρτα σας θα ξεχωρίσει και θα σας δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Marketing με χριστουγεννιάτικες κάρτες

Posted by cardsmarketing - September 16th, 2009

Η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τον πιο οικονομικό και αποδοτικό τρόπο διαφήμισης είναι μόνο μια φορά το χρόνο..
ευχετήριες κάρτες, χριστουγεννιάτικες κάρτες, κάρτες, χριστούγεννα
ΤΩΡΑ!!!

Μπορεί η ιδέα να είναι παλιά αλλά στέλνοντας μια ευχετήρια κάρτα για τα Χριστούγεννα και τον καινούργιο χρόνο, τα οφέλη για την επιχείρησή σας είναι πολλά.
Αν δεν το κάνετε θα χάσετε μια ευκαιρία προβολής της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας τον πιο οικονομικό αλλά αποδοτικό και τρόπο διαφήμισης.ευχετήριες κάρτες, χριστουγεννιάτικες κάρτες, κάρτες, χριστούγεννα

Σε σχέση με άλλες μορφές διαφήμισης η χρήση ευχετήριας κάρτας για την προβολή σας, εξασφαλίζει ότι το μήνυμά σας θα φτάσει σε αυτούς που σας ενδιαφέρει γιατί σε αντίθεση με τα υπόλοιπα διαφημιστικά όλοι θα ανοίξουν, θα διαβάσουν και θα διατηρήσουν στο γραφείο ή το σαλόνι τους και μάλιστα σε περίοπτη θέση, την κάρτα που θα τους στείλετε.

media_141

« Previous Entries